Перейти до основного вмісту

День святого Валентина

 

Майже в усьому світі 14 лютого відзначають День святого Валентина. У Європі  це свято почали широко відзначати орієнтовно з XIII століття, а до України воно прийшло лише з середини 90-х.У наш  такий непростий час це свято не тільки день всіх закоханих, а й свято друзів, які прагнуть листівками, квітами та подарунками підняти настрій близьким людям, зробити щось приємне та незабутнє... 

Як святкують у різних країнах.

Хоча свято закоханих носить яскраво виражений романтичний характер, проте подарунки та традиції його святкування у різних країнах різняться.

 Наприклад, у Франції найкращим подарунком у цей день вважають ювелірні прикраси і коштовності, а в Данії – засушені білі квіти. В Італії свято називається солодким днем, тому італійці дарують один одному солодощі та торти, прикрашені голубами та сердечками.

У Фінляндії 14 лютого відзначають Днем друга, тому у цей день жителі країни вітають зі святом не тільки своїх коханих, але й кращих друзів. Також фіни у цей відзначають жіночий день, на кшталт свята 8 Березня.

Тож будьмо уважні один до одного і використовуймо будь -яку можливість, щоб зробити наше життя яскравим та різнобарвним!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

   Щорічно 24 серпня в Україні відзначається День Незалежності - головне державне свято у році.  У 2023 році Україна відзначить 32-й рік незалежності в умовах повномасштабної війни. За час війни весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу, а ми ще більше пишаємося тим, що ми - українці.   З нагоди відзначення Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора   учні нашого класу, зокрема: Водоп'янов Тимофій, Кучеренко Ілона, Герасименко Яна, Продан Маргарита, Кончуковський Владислав, Хасаєва Ліза, Мібчуані Давід, Зосімова Марія, Курінний Олексій, Лисенко Максим,   взяли активну участь в  історичній вікторині  "В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім - Батьківщина,"   до якої  запросив усіх охочих  юних істориків, краєзнавців, пошуківців та дослідників  обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. https://vseosvita.ua/test/start/pen763   

"Малюємо українською"

  Цікаво та захопливо пройшло знайомство наших учнів з експозицією виставки переможців Міжнародного конкурсу юних митців в КДІКЗ під назвою                  "  Малюємо українською".

16 вересня - Всеукраїнський день прибирання

         15 вересня   до  Всеукраїнського дня  прибирання, 16 вересня , у нашому класі відбулося генеральне прибирання  під гаслом   «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»