Перейти до основного вмісту

26 лютого - День Кримського спротиву російській окупації


26 лютого в Україні відзначають 10-річчя з Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Саме в цей день у 2014 році в Сімферополі відбувся масовий мітинг. Він був організований Меджлісом кримськотатарського народу. Кримські татари, українці, представники інших національностей відважно вийшли під будівлю Кримського парламенту на підтримку територіальної цілісності України, на захист своєї свободи та демократії. Ця подія стала символом опору окупації, що триває вже дев’ять років.

Загарбники переслідують корінний народ півострова. Кримські татари не визнали окупації та інші порушення прав людини й норм демократії, за якими живе весь цивілізований світ.

Хвиля за хвилею проходять репресії, обшуки і незаконні затримання. Країна-агресор цинічно нехтує основоположними правами і свободами людини та міжнародним правом. Саме Крим став базою для окупантів під час вторгнення на материкому частину України.
Пліч-о-пліч з українцями кримські татари в складі ЗСУ боронять незалежність нашої держави та звільняють українську територію.

Крим – частина України і вона буде звільнена від окупанта.

У питанні приналежності Криму весь цивілізований світ на боці України. Наша країна має абсолютну міжнародну підтримку. Повернення Криму до України неодмінно відбудеться.

«Піднімемо прапор над Кримом». Це гасло штурмової бригади «Кара-Даг», що нині формує Міністерство внутрішніх справ України. Саме вона буде звільняти окупований півострів від загарбників.

Крим – це Україна!

23 лютого напередодні цієї річниці і нашому класі відбулася виховна година на тему :

"Спротив триває!"




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

   Щорічно 24 серпня в Україні відзначається День Незалежності - головне державне свято у році.  У 2023 році Україна відзначить 32-й рік незалежності в умовах повномасштабної війни. За час війни весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу, а ми ще більше пишаємося тим, що ми - українці.   З нагоди відзначення Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора   учні нашого класу, зокрема: Водоп'янов Тимофій, Кучеренко Ілона, Герасименко Яна, Продан Маргарита, Кончуковський Владислав, Хасаєва Ліза, Мібчуані Давід, Зосімова Марія, Курінний Олексій, Лисенко Максим,   взяли активну участь в  історичній вікторині  "В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім - Батьківщина,"   до якої  запросив усіх охочих  юних істориків, краєзнавців, пошуківців та дослідників  обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. https://vseosvita.ua/test/start/pen763   

"Малюємо українською"

  Цікаво та захопливо пройшло знайомство наших учнів з експозицією виставки переможців Міжнародного конкурсу юних митців в КДІКЗ під назвою                  "  Малюємо українською".

16 вересня - Всеукраїнський день прибирання

         15 вересня   до  Всеукраїнського дня  прибирання, 16 вересня , у нашому класі відбулося генеральне прибирання  під гаслом   «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»